Om Boromir / Det praktiske / Huske seddel inden killingen flytter ind

Huske seddel inden killingen flytter ind

Har du allerede en eller flere katte i forvejen, så har du sikkert også alle de ting, en kat har behov for og lidt til :-)Er det din første kat, er her en liste over, hvad der er godt at have parat, før din nye kat flytter ind hos dig:

Transportkasse - køb den stor fra starten og vælg en robust model. Transportkassen kan med fordel stilles et hyggeligt sted, så katten kan bruge den som hule og kende den som et trygt sted.

Kattebakke - Vores killinger og katte er vant til en åben kattebakke og vil derfor ikke forbinde en lukket bakke med et sted man vil gå på toilettet. Hvis du vil benytte en lukket bakke kræver det langsom tilvænding. Brug ikke mange penge på en x- large bakke. Men køb en evt. kæmpe bed roller fra Ikea med hjul på. Så slipper du for katte grus alle vegne.

Kattegrus - katte herfra vil være vant til klumpende grus. Bakken er nem at ordne, med en kattegrus ske, sorteres klumperne let og hurtigt fra, og det rene grus er tilbage, så er det bare at hælde lidt nyt grus over så den er klar til brug igen. Herhjemme holder kattene øje med at jeg gør det ordentligt, og så snart bakken er ren, står de nærmest i kø for at bruge den.

Mad og vandskål - gerne i tung keramik eller glas skåle, så flyttes de ikke så nemt rundt på. Plasticskåle kan i nogle tilfælde give katten acne. Still skålene i god afstand fra kattebakken (katte spiser og drikker ikke samme sted som de besørger).  Vi har valgt at benytte vand fontæner, da de ikke er tilbøjelige til at plaske i dem.
 
Foder - du vil få en portion af kattens vante foder med herfra. jeg vil altid fortælle dig hvad katten er vandt til at spise her hos mig, da jeg bruger forskelligt foder. Ønsker du at benytte et andet foder, så væn katten langsomt til det, ved at blande det vante foder mere og mere op med det nye. Det er vigtigt at bruge et godt kvalitets foder, for at sikre en god og stabil til vækst. Vi står altid til rådighed omkring råd og vejleding omkring kost til din kat.

Kradsetræ - en gulv til loft model med hylder at ligge på og evt. hængekøjer at putte i, er ofte et yndet aktivitetscenter og udkigspost. Mindre kan også gøre det, men det skal minimum være så højt, at katten kan strække sig helt ud op ad det dvs. ca. 110 cm højt, nogle af Maine Coon`erne kan blive forbavsende lange. Og de elsker at ligge højt og overskue "verden"

Kam og karte - hold dig langt væk fra plastic og nylon, det gør pelsen elektrisk. Invester hellere i en god stålkam, evt. med teflonbelægning, og en lille karte med metaltænder. En kam med tænder der kan rotere, kan stærkt anbefales, da den trækker hårene med af, uden at hive i katten. 

Legetøj - ikke nødvendigvis købt i dyre domme, det kan sagtens være papir sammenkrøllet til små papirbolde,en lille pelsmus, minkhaler og bordtennis bolde er især et hit.

Huler - Papkasser, evt. med udklippede huller til fangeleg, og et blødt tæppe, er altid et sikkert hit og kan smides ud, når de har udtjent deres formål. Alle katte dyr er vilde med papkasser, prøv at være kreativ klip huller i og se din killing lege i timer med den.

Gå husets planter igennem - flere af vores yndede stueplanter er giftige for katte. Køb evt. kattegræs eller en stuebambus, som de fleste katte ynder at spise, en vædeløber kan kattene også tåle, her holder de meget af at bide lidt i dem, så det er ikke altid at de er så pæne. Smid den gamle jule stjerne ud og nyd at du aldrig skal have sådan en mere. den er nok det mest gifte der findes.

Bøger - Har du ikke allerede læst alle de kattebøger du har kunnet komme i nærheden af, så anbefaler jeg, at du låner Politikkens Kattebog -  og bogen om Maine Coonen. her kan du finde stort set alt om katten fra killing til voksen kat. Den er god at have hvis der skulle opstå spørgsmål angående din kat.
 
Husk at vi altid står til rådighed med hvis du har spørgsmål, eller har brug for et råd. Vi er altid glad for at høre fra dig, og vil altid meget gerne de billeder af din kat og høre hvordan det går.
Pia & Jean Rohde Larsen Musvitvej 14 Nykøbing F Denmark  | Tlf.: + 45 39674415 | boromir@boromir.eu